How to make Papad from rice ? চাউলৰ পৰা পাপৰ কেনেকৈ বনাব ?
_________________________________________
বৰষুণৰ দিনত একাপ গৰম আদা দিয়া লাল চাহৰ সৈতে মচমচীয়া পাপৰ এখন খোৱাৰ আমেজেই বেলেগ ! চাৱকচোন ! মই কালি পাপৰ বনালো, আজি বাৰু বৰষুণ দিব লাগেনে? টিভিত দেখিছিলো "আমফান" আহিছে ৷ সেয়েহে বোলে বৰষুণ দুই তিনিদিন চলিব ৷ পাপৰ আমিতো সহজতে খাই দিওঁ কিন্তু সৰু ল'ৰা ছোৱালীবোৰে জলা পায় ৷ আহকচোন আজি সকলোৱে খাব পৰা পাপৰৰ এটা ৰেচিপি চাওঁ :)
আপোনাক লাগিব:
১৷ ভাত খোৱা চাউল ১ কাপ (পৰাপক্ষত উহোৱা চাউল নল'ব)
২৷ গোটা জালুক আধা চামুচ
৩৷ শুকান জলকীয়া ২ টা
৪৷ ক'লা নিমখ সোৱাদ অনুসৰি
৫৷ কেই টুপালমান মিঠা তেল
৬৷ ষ্টিলৰ টিফিনৰ সাফৰ কেইখনমান
প্ৰণালী:
* চাউলখিনি পানীত প্ৰায় ২৪ ঘন্টা তিয়াই থ'ব ৷
* চাউলখিনি ভালকৈ ধুই সম পৰিমাণে পানী মিহলাই মিক্সিত একদম মিহিকৈ খুন্দি গাখীৰ সদৃশ বনাই ল'ব ৷
* এতিয়া তাতে শুকানকৈ ভাজি খুন্দি লোৱা জালুক, জলকীয়াৰ গুৰি আৰু নিমখ দি দিব ৷
* এতিয়া সাফৰ কেইখনত এক টুপালমানকৈ মিঠাতেল দি আঙুলিৰে চাৰিওফালে সানি এখন চাফা কাপোৰেৰে মচি ল'ব ৷
* তাতে এক চামুচ মিশ্ৰণটো দি সাফৰখন লৰাই লৰাই বহলাই ল'ব ৷
* এখন কেৰাহীত এডাল ষ্টেন্দ পাতি লৈ তাতে পানী উতলিবলৈ দিব ৷
* পানীৰ উতল আহোঁতে সাৱধানে মিশ্ৰণটোৰ সৈতে টিফিনৰ সাফৰকেইখন ষ্টেন্দটোত বহাই দিব ৷
* ঢাকনিৰে ঢাকি ৩-৪ মিনিট সিজিবলৈ দিব ৷
* এখন চুৰিৰ সহায়ত সাফৰখন চাৰিওফালটো কাটি পিঠাখন ওলিয়াই আনি ফেনৰ তলত এৰাতি শুকাব দিব ৷ (পেপাৰৰ ওপৰত মেলি নিদিব ৷ থালত দিব)
* পিছদিনা পাপৰ শুকাই স্বচ্ছ হৈ পৰিব ৷ এতিয়া তেলত ভাজি সাধাৰণ পাপৰৰ দৰে খাব পাৰিব ৷
লিংকটো দিছো ৷ চাব সময় পালে ৷
Nice
ReplyDeleteThank you so much !
Delete